Slimme pannen

Haal het maximale uit je inductie

 

Bij inductie werken kookplaat & pan samen

En alleen de juiste pan geeft maximaal resultaat

 

 

Werking

De spoelen van een inductieplaat wekken een wisselend magnetisch veld op en zo ontstaan wervelstromen. Die wervelstromen zorgen voor de energie, oftewel warmte, in de bodem van je pan. Die warmte gaat alleen je pan in en dat maakt inductie energiezuinig.
 
Een professionele inductie levert méér wervelstromen en de samenstelling van je pan bepaalt de mogelijkheid om al die energie te absorberen. De professionele inductiepannen hebben een bodem die wel alle beschikbare warmte opneemt. Zodat 10 liter water nog sneller kookt. En zodat je nog zuiniger kookt omdat de warmte goed door de pan opgenomen wordt. Daardoor kan je inductie weer een standje lager als je pan op temperatuur is.

 

Tip 1

Het draait dus allemaal om de bodem van de pan. Want ook de diameter van die bodem is belangrijk. Hoe meer de bodem van je pan de spoel onder de glasplaat bedekt, hoe meer vermogen in je pan terecht komen.
Best logisch, als je spoel bijvoorbeeld een diameter van 27 cm heeft en je zet een pan van 15 cm op de plaat… dan kan niet alle opgewekte energie in de bodem van je kleinere pan komen. 

 

Tip 2

Er zijn speciale bakpannen waarbij het materiaal van de pan de opgenomen energie bewaakt. Bij een bepaalde opgenomen temperatuur neemt zo’n pan geen extra energie (warmte) meer op. Noem het een begrensde pan. Nooit meer oververhitting. En je kan zo’n speciale pan gewoon leeg op je kookplaat laten staan. Hij zal niet te warm worden en staat wel stand-by, op de juiste temperatuur, direct klaar voor gebruik.

 

Tip 3

Er zijn speciale inductiepannen waarbij niet alleen de bodem perfect de hitte opneemt. Deze bakpannen zijn zo gemaakt dat ook de zijwanden de energie volledig absorberen. Het materiaal van de bodem loopt door tot aan de bovenkant van de pan.  Dit houdt de hitte nog beter vast. En omdat de zijkant dezelfde warmte heeft als de bodem, schroei je met gemak een flinke rosbief dicht. 
 

Samenvattend

Natuurlijk werken gewone inductiepannen soms op een professionele plaat maar ze zijn vaak ongeschikt om de enorme hoeveelheid energie op te nemen. Ze halen dus niet het werkelijke vermogen van je inductie naar boven. En het is toch zonde om te investeren in inductie en er niet het maximale uit te halen? 

 

 

Wil je meer informatie over professionele inductiepannen?
Stuur Patricia een berichtje via Whatsapp of stuur een mail naar patricia@vanvossenhoreca.nl 

 

Schrijf je hier in voor onze nieuwslijst en ontvang maximaal 1x per maand een mail van ons. Altijd met relevantie informatie voor gebruikers van professionele keukenapparatuur. In iedere mail staat een link waarmee je jezelf eenvoudig afmeldt.

 

Scroll naar boven
Scroll naar top

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruik van onze site te verbeteren. Als u doorgaat met surfen op deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies.   Meer informatie